Magyar English
Cím: 1097 Budapest, Illatos út 9.   Telefon: (+36 1)205 5771   Fax: (+36 1) 205 5778
Keresés   ok

Nukleáris kárhelyszíni védőkészlet NKVK(M)
Nukleáris kárhelyszíni védőkészlet NKVK(M)

A készlet részei:

  • VISPRO M-3 álarc
  • Reaktor P3 kombinált szűrőbetét
  • Védőverall - Tyvek Protech Classic
  • Cipő és lábszárvédő
  • Védőkesztyű - Comatril S 30
  • Hordtáska

Rendeltetése

Nukleáris szennyeződés körülményei között a légutak védelme a rádióaktiv részecskéktől és aeroszoloktól, valamint megakadályozni ezek bőrfelületre, illetve ruházatra jutását. Nukleáris balesettel vagy katasztrófával összefüggő feladatokat végző állomány egyéni védőeszközeként használható.

VISPRO M-3 álarc

Általános célú védőeszköz. Az álarctest szilikonból készül, mely nem irritálja a bőrt, ellenáll az agresszív vegyi anyagoknak és kiváló időjárásálló tulajdonságokkal rendelkezik. Az arcra felfekvő dupla peremes kialakítás lehetővé teszi, hogy egy univerzális méret minden arcformánál és nagyságnál hermetikus zárást biztosítson. A belső maszk megakadályozza a látómező bepárásodását és minimálisra csökkenti a kilélegzett széndioxid újbóli belégzését. A közel teljes látóteret biztosító látómező anyaga optikailag tiszta, törhetetlen polikarbonát, belső reflexiót csökkentő kialakítással. A központi kialakítású ki és belégzőszelep / beszédmembrán egység kialakítása is a látómező növelését szolgálja. Az álarctest az EN 148-1 szabvány szerinti (RD 40x1/7") szűrőbetét csatlakozóval rendelkezik. Az álarcot egy ötpontos fejszalaggal lehet rögzíteni, könnyen kezelhető, és stabil felfekvést biztosit az arcon és a fejen. Az álarc nyakpántja révén hordozható, így alkalmazásra készen mindenkor rendelkezésre állhat.

Reaktor P3 szűrőbetét

A gázálarchoz csatlakoztatva megszûri a belélegzett levegõt a környezetbe került radioaktív részecskéktõl és aeroszoloktól.

Védőverall - Tyvek Protech Classic

Kiváló tulajdonságú , könnyű csuklyás overall, amely az elején húzózárral és öntapadó csíkkal zárható takarólappal van ellátva . Ujja és nadrágszára gumírozott. III. kategóriájú védőruha, mely az alábbi típus követelményeket elégíti ki:
  • 5B. Típus - szilárd részecskékkel szemben zárt
  • 6B Típus - fröccsenés ellen korlátozottan zárt
Teljesiti az EN 340, EN ISO13982-1, EN 13034, EN 14126 :2003 / fertőző anyagokkal szembeni védelem/ követelményeit. Védelmet nyújt alacsony koncentráltságú vegyszerek behatolásával szemben, kis töménységű, vízbázisú, szervetlen vegyületek 1 µm-nél nagyobb részecskékkel szemben. Antisztatikus amennyiben a levegő nedvesség tartalma kevesebb mint 25%. Védelmet nyújt radioaktív részecskékkel szemben. /radioaktív sugárzással szemben nem!/

Cipő és lábszárvédő

Védi a lábbelit, illetve a nadrágszárat a környezetbe kerülő szennyeződésektől. Egy méretben készül, felső pereme gumírozott, a lábfej részen pedig két szalaggal átköve megfelelően rögzíthető a lábbelik felett.

Védőkesztyű - Comatril S 30

Megakadályozza a kéz szennyezett felületekkel való érintkezését. Védelmet nyújt közepes koncentráltságú vegyszerekkel, oldószerekkel és festékekkel szemben, kopás és dörzsálló a tenyérrész "rácsos szatén " kiképzésének köszönhetően. Anyaga 100%-os pamut-bolyhos belső felületű nitrilgumi oleoprén. S-M-L-XL méretekben készül. Kielégíti az EN 388 /mechanikai kockázatok /, EN 374 /vegyvédelmi képesség, mikrobiológia védelem/, EN 420 /általános védelem/ követelményeit.

Hordtáska

Vállhevederrel ellátott PTP-táska a készlet összetevõinek tárolásához.

Műszaki jellemzők

Belégzési ellenállás:
30 l/perc levegőáramnál: 0,12 ± 0,06 mbar
25x2 l/perc levegőáramnál: 1,24 ± 0,06 mbar

Kilégzési ellenállás:
95 l/perc levegőáramnál: 0,52 ± 0,07 mbar
25x2 l/perc levegőáramnál: 1,84 ± 0,06 mbar

Effektív látómező: 92,26 ± 2%

Álarctest csatlakozó: EN 148‐1 szabványnak megfelelő (RD 40mm x 1/7")

A készlet tömege: max. 1300 g

 

Hirdetés