Magyar English
Cím: 1097 Budapest, Illatos út 9.   Telefon: (+36 1)205 5771   Fax: (+36 1) 205 5778
Keresés   ok

Nukleáris veszélyhelyzeti menekülő védőkészlet NVMVK(M)
Nukleáris veszélyhelyzeti menekülő védőkészlet NVMVK(M)

A készlet részei:

  • Menekülő kámzsa (Reaktor P3)
  • Védőverall - Tyvek Protech Classic
  • Cipő és lábszárvédő
  • Védőkesztyű - Comatril S 30
  • Hordtáska

Rendeltetése

Nukleáris szennyeződés körülményei között a légutak védelme a radioaktív részecskéktől és aeroszoloktól, valamint megakadályozni ezek bőrfelületre illetve ruházatra jutását. Megfelelő védelmet képes biztosítani a szennyezett területről való meneküléshez vagy evakuáció során.

Menekülő kámzsa (Reaktor P3)

A menekülőkámzsa védelmet biztosit rádióaktiv metiljodid, rádióaktiv porok és aeroszolok ellen. 30 perces menekülési lehetőséget biztosit, védelmi idejét 1000 ppm-es koncentráció mellett metiljodid és radióaktív jód ellen a TÜV vizsgálta a DIN 3183-3 Szabványnak megfelelően. Használata nem igényel speciális felkészülést, a védőcsomag felbontása után a fejre kell húzni, s a két szalag egyidejű meghúzásával a félálarcot az arcra kell illeszteni.

Védőverall - Tyvek Protech Classic

Kiváló tulajdonságú , könnyű csuklyás overall, amely az elején húzózárral és öntapadó csíkkal zárható takarólappal van ellátva . Ujja és nadrágszára gumírozott. III. kategóriájú védőruha, mely az alábbi típus követelményeket elégíti ki:
  • 5B. Típus - szilárd részecskékkel szemben zárt
  • 6B Típus - fröccsenés ellen korlátozottan zárt
Teljesiti az EN 340, EN ISO13982-1, EN 13034, EN 14126 :2003 / fertőző anyagokkal szembeni védelem/ követelményeit. Védelmet nyújt alacsony koncentráltságú vegyszerek behatolásával szemben, kis töménységű, vízbázisú, szervetlen vegyületek 1 µm-nél nagyobb részecskékkel szemben. Antisztatikus amennyiben a levegő nedvesség tartalma kevesebb mint 25%. Védelmet nyújt radioaktív részecskékkel szemben. /radioaktív sugárzással szemben nem!/

Cipő és lábszárvédő

Védi a lábbelit, illetve a nadrágszárat a környezetbe kerülő szennyeződésektől. Egy méretben készül, felső pereme gumírozott, a lábfej részen pedig két szalaggal átköve megfelelően rögzíthető a lábbelik felett.

Védőkesztyű - Comatril S 30

Megakadályozza a kéz szennyezett felületekkel való érintkezését. Védelmet nyújt közepes koncentráltságú vegyszerekkel, oldószerekkel és festékekkel szemben, kopás és dörzsálló a tenyérrész "rácsos szatén " kiképzésének köszönhetően. Anyaga 100%-os pamut-bolyhos belső felületű nitrilgumi oleoprén. S-M-L-XL méretekben készül. Kielégíti az EN 388 /mechanikai kockázatok /, EN 374 /vegyvédelmi képesség, mikrobiológia védelem/, EN 420 /általános védelem/ követelményeit.

Hordtáska

Vállhevederrel ellátott PTP-táska a készlet összetevõinek tárolásához.

Műszaki jellemzők

Belégzési ellenállás:
95 l/perc levegőáramnál: < 800 pa

Kilégzési ellenállás:
95 l/perc levegőáramnál: < 60 pa

A készlet tömege: max. 1050 g

 

Hirdetés