Magyar English
Cím: 1097 Budapest, Illatos út 9.   Telefon: (+36 1)205 5771   Fax: (+36 1) 205 5778
Keresés   ok

S..9..
Szcintillátorok
Szcintillációs kristályok

Az összetett szcintillátorok NDI intelligens detektorral párosítva alkamlasak alfa mérés, béta mérés és gamma spektrometria egyidőben történő elvégzésére.

Felhasználási területek

  • Környezetvédelem
  • Orvosi diagnosztika
  • Tudományos kutatás
  • Sugárvédelem

Tulajdonságok

  • Magas érzékenység
  • Nagyfokú stabilitás
  • Hosszú élettartam
Szcintillációs kristályok
Összetett szcintillátor NDI detektorral vízesés diagram

A Gamma Műszaki zRt 1960 óra gyárt szcintillátorokat. Az eltelt idő folyamán cégünk elkötelezetten kitartott a kiváló minőség mellett, melynek eredményeképpen a nukleáris méréstechnika területén tevékenykedő cégek világszerte elismerik szakértelmünket. Kérésre katalógussal állunk rendelkezésre, mely tartalmazza a legkeresettebb NaI(TI), CsI(TI), plasztik, ZnS(Ag) és ZnS(Ag)+bórsavas poliészter típusokat 12,5 - 125 mm közötti átmérővel 125 mm hosszúságig. Kínálatunkban szerepelnek üreges és harántfuratos NaI(TI) kristályok valamint ZnS+plasztik+NaI és CsI+plasztik kombinált kristályok is. Ezen felül egyedi eszközök önnálló vagy kooperációban történő megvalósítására is nyitottak vagyunk.
A többrétegű összetett detektorokban a beérkező alfa, béta, gamma illetve neutron sugárzás hatására eltérő formályú és amplitudójú impulzusok keletkeznek. Az NDI intelligens detektor elektronikája lehetővé teszi a különböző sugárzásokhoz tartozó jelek szétválogatását. A jelszélesség spektrum kiértékelésével meghatározhatóak az egyes sugárzásfajtákhoz tartozó optimális határok. Az "ablak" határok beállítása után valamennyi sugárzásra lehetővé válik az önálló energia - amplitudó eloszlási spektrum felvétele és kiértékelése.

Hirdetés