BNS-94PM

Gördíthető sugárkapu egység
BNS 94PM

Alkalmazási terület

- Intézmények, objektumok
- Repülőterek
- Posták
- Vám ellenőrző pontok

Alkalmas többek között személyek, kézipoggyászok, postai küldemények és teljes szállítmányok gyors átvizsgálására.
A berendezés további kiegészítőkkel bővíthető. (Hőkamera, CWA, BWA detektorok)

Opció1: A rendszer bővíthető egy hőkamerát, kijelzőt és szoftvert tartalmazó egészségügyi ellenőrzésre alkalmas modullal.

Opció2: A rendszer bővíthető további egy hőkamerával és kijelzővel, így egy munkaállomáson egyszerre két területen (átjáró részen) figyelhető az áthaladás. A láz felismerésére alkalmas kamera főbb paraméterei: Spektrum tartomány 0 – 60 °C, Pontosság <1 °C, Reakcióidő ≤0.06s

A Gamma Műszaki zRt. által kifejlesztett BNS-94PM sugárkapu egy különösen nagy érzékenységű eszköz sugárforrások felderítésére. A BNS-94PM két gamma sugárzásra érzékeny szcintillációs detektorral rendelkezik. A készülékben alkalmazott szabadalmaztatott mérési eljárás szerint a riasztási szint meghatározásához automatikusan figyelembe veszi a háttérsugárzás pillanatnyi értékét, a vizsgálandó tárgy haladási sebességét, árnyékoló hatását, és ennek alapján állapítja meg az optimális riasztási szintet. A berendezés fél másodperces ciklusokban mér, szignifikáns növekedés esetén fény és hang riasztást generál. Számítógép gyűjti az adatokat és naplózza az eseményeket.