TruNarc kézi Raman kábítószer azonosító
TruNarc kézi Raman kábítószer azonosító

A készülék főbb jellemzői:

 • Gyors, pontos beazonosítás: az eredmények másodperceken belül megjelennek a megbízható, laborszintű Raman spektroszkópia segítségével.
 • Könnyen használható: az intuitív menüvezérelt kezelőfelületnek köszönhetően gyorsan és hatékonyan elsajátítható a készülék használata.
 • Egy tesztelés több kábítószer jelenlétét ellenőrzi a mintán: ez időt és pénzt takarít meg.
 • Direkt kontaktus nélküli mintavételezés: a mérés végrehajtható átlátszó falú üvegen vagy műanyagon keresztül is, ezzel megakadályozva a szennyeződést, a mintával való érintkezést, s megőrzi a bizonyíték hitelességét.
 • Automatikus szabotázsvédett adatrögzítés: a készülék minden mérési eredményt elment, beleértve az időbélyeget és az öntesztelés adatait is, ezért a mérési eredmények felhasználhatóak a jogi eljárások során.
A hatóságok számára jelentős kihívást jelent a kábítószergyanús minták beazonosítása. A Thermo Scientific TruNarc kézi kábítószer azonosító készülék segítségével a kábítószer szakértők, vámtisztviselők, határőrök és más hatósági személyek már egyetlen teszt elvégzésével többféle kábítószer kimutatására képesek.

Gyors kábítószer azonosítás

A Thermo Scientific TruNarc kábítószer azonosító készülék egy kézi Raman műszer, amely a legtöbb minta esetén direkt kontaktus nélkül képes a kábítószergyanús minták gyors beazonosítására. Egyetlen teszt során többféle kábítószer jelenlétét ellenőrzi a mintán, s a hatóságok számára világos, egyértelmű eredményt ad a beazonosításhoz. A könnyű és egyszerűen használható TrunNarc kézi műszer bárhol lehetővé teszi a gyors és pontos kábítószeranalízist.

A TrunNarc a laborszintű Raman technológia segítségével könnyen beazonosítja a kábítószerek mellett az élénkítő szereket, nyugtatókat, hallucinogén anyagokat és a fájdalomcsillapítókat is. A TrunNarc kézi műszer képes beazonosítani a kábítószerként használt gyógyszereket, a kábítószerek hígítására használt anyagokat, a prekurzorokat, s az olyan újkeletű veszélyes anyagokat, mint például a cathinon ("fürdő sók"), ezzel is lépéselőnyt biztosítva a hatóságok számára a bűnözőkkel szemben.

Amint egy minta elemzése megtörtént, a teljes mérési eredmény rögzítésre kerül, így a mérési adatok felhasználhatókká válnak a jogi eljárások során is. A gyors mérés és az automatikusan rögzítésre kerülő mérési eredmények jelentősen csökkentik a hatóságok adminisztrációs terheit, valamint a kábítószerrel kapcsolatos eljárásokhoz szükséges időt és költségeket.

Kézi mérőműszer a laboratórium erejével.

A TruNarc kézi műszernek köszönhetően bárhol elérhetővé vált a laboratóriumi pontosság és megbízhatóság. A Thermo Scientific ugyanezt a Raman technológiát már alkalmazza a cég FirstDefender termékcsaládjában is, amelyet szerte a világon eredményesen alkalmaznak a katonai, katasztrófavédelmi és tűzszerész alakulatok, ahol szükség van az ismeretlen vegyi anyagok azonosítására. A Raman spektroszkópia egy rendkívül pontos és szelektív optikai technológia, amely elnyerte a SWGDRUG (a lefoglalt kábítószerek elemzésére specializálódott tudományos munkacsoport) "Category A" minősítését.

Műszaki adatok:

 • Tömeg: 0.570 kg
 • Anyag könyvtár: 60+ kábítószer; 80+ kábítószer higító anyag
 • Konfigurációk: Korlátlan mérés vagy "Pay-Per-Scan"
 • Exportálható fájl formátumok: CSV, Excel, SPC, PDF
 • Tápfeszültség: Tölthető 3.7V akkumulátor (10 óra.); Hálózati adapter, 5V DC, 1.5A; vagy opcionális autós töltő
 • Működési hőmérséklet: -10 °C ÷ +50 °C
 • Nyelvi konfigurációk: Angol, Kínai
 • Számítógépes szoftver: TruNarc Admin szoftver mikroUSB kábelen keresztül.

Gyártja:

Magyarországon kizárólagosan forgalmazza és szervízeli: