Magyar English
Cím: 1097 Budapest, Illatos út 9.   Telefon: (+36 1)205 5771   Fax: (+36 1) 205 5778
Keresés   ok
Híreink
SAJTÓKÖZLEMÉNY 2011. december 21. - Telepíthető vegyi, biológiai és radiológiai monitoring rendszer mobil kollektív védelmi berendezések támogatásához és kiemelt rendezvények biztosításához
Mobil kollektív védelmi berendezések támogatásánál és kiemelt rendezvények biztosításánál alkalmazható telepíthető vegyi-, biológiai és radiológiai monitoring rendszer fejlesztését kezdjük meg 2011. december 21-vel.
A KMOP támogatással korábban kifejlesztett Komplex CBRN rendszerünk megismerését követően a vegyivédelemmel foglalkozó katonai szervezetek, biztosítási feladatokat ellátó kormányzati és civil biztonsági szolgálatok részéről számos hazai és külföldi szakmai fórumon felmerült az igény kisméretű, terepi kivitelű, mobil, telepíthető vegyi-, biológiai és radiológiai monitoring rendszerekre, amelyek kollektív védelmi eszközök mellett alkalmazhatóak.

Nagyobb rendezvények, fontos személyek, missziós küldetések biztosítása nem korlátozódhat kizárólag a hagyományos biztonságtechnikai elemekre (fémdetektor, poggyász átvilágító), szükséges azok kiegészítése a vegyi, biológiai és radiológiai veszélyeztetettség felderítésére alkalmas eszközökkel.
Előzetes piackutatásunk során megállapítottuk, hogy a jelenlegi piacon ilyen megoldás még nincs, mindenki a részegységekből próbál valami használhatót összehozni, ezek az eszközök nem teszik lehetővé a szabad konfigurálást, az egyszerű kiépítést és üzemeltetést, a detektorok képességei korlátozottak, az adott feladatra csak részben alkalmasak.

Pályázatunkban olyan eszköz kifejlesztését tűztük ki célul, amely számos ország követelményeinek is megfelel, így szélesebb körben értékesíthető. A beépített megoldásokkal olyan képesség-együttest tudjunk kínálni, mely alkalmas vegyi ágens (mérgező harcanyag, toxikus és robbanásveszélyes gázok), biológiai ágens (biológiai harcanyag) detektálására, radioaktív sugárzás dózisteljesítményének mérésére, rejtett sugárforrás felderítésére, meteorológiai paraméterek mérésére terjedés meghatározáshoz és képes mindezek alapján riasztásra, adatgyűjtésre és kommunikációra.

A GAMMA Műszaki részvénytársaság mai termékskáláját a sugárzásmérő eszközök (kézi- és hordozható műszerek, laboratóriumi összeállítások), sugárfelderítő eszközök (sugárkapuk, beléptető rendszerek), komplett fedélzeti ABV-felderítő rendszerek (páncélozott járműveken), monitoring rendszerek és korai riasztási rendszerek alkotják. Ezeken túl scintillációs kristálygyártás is van. A GAMMA határozott utat követ: Fejleszt a saját gyártása érdekében, gyártja saját fejlesztései eredményeit.


Vállalkozás neve, vagy a projekt címe.
Cím: GAMMA Műszaki Zrt
E-mail: gamma@gammatech.hu
Honlap: www.gammatech.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu
bmk_uszt


Hirdetés