Magyar English
Cím: 1097 Budapest, Illatos út 11/b.   Telefon: (+36 1)205 5771   E-mail: gamma@gammatech.hu
Keresés   ok

Bemutatkozás

A Gamma Műszaki Zrt. szakmai elődjét 1920-ban alapították szabadalmak értékesítésére, mechanikai és elektrotechnikai cikkek gyártására és forgalmazására. A kezdetektől fogva a cég meghatározó irányultságát képezték a saját fejlesztések, és azok eredményeinek saját gyártásba vitele. Cégünknél a vegyivédelmi rendeltetésű - sugárzásmérő és vegyi felderítő - eszközök gyártása az ötvenes években kezdődött, előbb szovjet licencek alapján, majd 1963-tól kezdve már a saját fejlesztések eredményeként. 1970-től sugárzásmérő műszerek széles skálája került kifejlesztésre a Honvédelmi Minisztérium, Belügyminisztérium és a VPOP speciális igényei szerint, amelyek rendszeresítésre is kerültek. Ezekkel egyidejűleg a vegyivédelem további igényeinek megfelelő újabb eszközökkel bővült a cég gyártmányválasztéka, így kerültek kifejlesztésre és gyártásra olyan berendezések, mint a meteorológiai állomás család első generációja és a különböző vegyi jelző és környezet-monitoring berendezések. A katonai követelmények szerinti fejlesztés eredményeként 1990-ben jelentek meg a TVS sorozatú intelligens nukleáris és vegyi monitoring állomások, melyek alkalmasak helyi egységként, illetve regionális vagy országos monitoring rendszer részeként felügyelni és érzékelni egy esetleges nukleáris vagy vegyi katasztrófa okozta környezeti jellemzők értékeit. Ilyen állomásokból épült fel a Magyar Honvédség Automata Mérés Adatgyűjtő Rendszere (AMAR) is, mely korai nukleáris riasztórendszerként üzemelt. Gamma szállította és szervízeli a BM OKF által üzemeltetett országos lefedettségű korai nukleáris riasztási rendszer (RTH) mérőállomásait, valamint a legnagyobb hazai vegyi monitoring rendszer, a Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (MoLaRi) monitoring alrendszerét, csakúgy, mint a határállomások sugárkapuit.

Vevőinknek nem csupán termékeket, hanem az igényeik alapján megtervezett, a követelményeiknek megfelelően kialakított komplex megoldásokat ajánlunk - az alkalmazásukat támogató kiegészítőkkel együtt, és természetesen az eszközök teljes életciklusára vonatkozó szerviz- és logisztikai háttértámogatásával. A cég kellően felkészült fejlesztési feladatok végrehajtására, tanúsított ISO 9001:2009 és AQAP 2110 minőségirányítási rendszerekkel, továbbá "NATO Beszállításra Alkalmas" minősítéssel rendelkezik.

2008-óta stratégiai partnerségben dolgoztunk az 1928-ban alapított Respirátor Részvénytársasággal amely 2015 februárjában beolvadás útján történő egyesült a GAMMA Zrt-vel.

A beolvasztással eredményeként egy tőkeerősebb, jelentős fejlesztési és gyártási kapacitással rendelkező vállalkozás jött létre. A hatékonyabb működés mellett további perspektívát látunk az így kialakult nemzetközi viszonylatban is kiválónak számító fejlesztői és gyártó képességekben kihasználásában.

A mai termékskálát többek között a sugárzásmérő eszközök, sugárfelderítő, komplett fedélzeti ABV-felderítő rendszerek, monitoring és korai riasztási rendszerek, egyéni védőeszközök, mentesítő berendezések, mobil laboratóriumok, nukleáris mérőrendszerek, speciális és páncélozott járművek alkotják.

Az 1920-ban alapított Gamma Zrt napjainkban is az ország meghatározó védelmiipari gyártója, amely a legszélesebb hazai termékportfólióval rendelkezik.

 

 


Hirdetés