Menekülőkámzsák

Menekülőkámzsák A menekülőkámzsák olyan egyéni légzésvédelmi védőeszközök, amelyeknél egy – kombinált szűrővel szerelt – gumi félálarc a fejet védő kámzsába van építve. Különleges kialakításuk lehetővé teszi, hogy védjék a szemet, légzőszerveket, fejet, ugyanakkor szemüveg viselését is megengedik. A kámzsák rögzítését gyorszárású fejszalagok biztosítják. A kámzsák rugalmas passzéban végződnek a nyaknál. Az ellenálló, nem párásodó látómező tiszta látást és teljes látóteret biztosít. A kényelmesebb kilégzést két kilégző szelep segíti. A kámzsák anyaga PVC-vel kent pamutkelme, mely azonkívül, hogy önkioltó és vegyszerálló, kényelmes viseletet is biztosít. A látómező anyaga 0,5 mm optikailag tiszta PVC. A félálarc anyaga: természetes gumi, mely nem tartalmaz irritáló és egészségre káros anyagokat.

Alkalmazás:

A kámzsák használata nem igényel semmilyen speciális felkészülést, a védőcsomagolás felbontása után (bontás helye a zacskón jelölve) a kámzsát a fejre kell húzni, a félálarcot a két fejszalag egyidejű meghúzásával az arcra illeszteni. Képes használati útmutató a csomagoláson is található.

Alkalmazási korlátok:

 • A kámzsa csak akkor használható, ha a levegő oxigéntartalma legalább 17 tf.%
 • Magasabb koncentrációjú szennyeződés a kámzsa védelmi idejét lecsökkenti)
 • Egyszer használatos eszköz, ismételt felhasználása szigorúan tilos!

Garancia:

5 év, sértetlen, eredeti, gyári csomagolásban.


Menekülőkámzsa típusok

 • ABEK1 P3 menekülőkámzsa

 • A menekülőkámzsa alkalmazási területe: tűz, vegyi balesetek, katasztrófák esetén a veszélyeztetett területről kimenekülési célokra. A kámzsa védelmet nyújt: 1000 ppm koncentrációig 65 Celsius-foknál magasabb forráspontú szerves gázok és gőzök ellen, szervetlen gázok és gőzök ellen, kén-dioxid és egyéb savas gázok és gőzök ellen, ammónia és szerves amin származékok ellen, szilárd és folyékony részecskék (köd) ellen, a DIN 58647-7 követelményeinek megfelelően. A kámzsa nem véd szénmonoxid (CO) ellen! Eszközosztály: „S”

  Szabványok:

  Védelmi (áttörési) idő: 1000 ppm koncentrációnál ciklohexán, kénhidrogén, klór, hidrogén-cianid, ammónia, kén-dioxid az MSZ EN 141 szabványnak megfelelően (MSZ EN 14387:2004+A1:2008). A kámzsa rendelkezik részecskeszűrési képességgel (szilárd és cseppfolyós részecskék), megfelel az MSZ EN 143:2000/A1:2006 szabvány P3 osztály követelményeinek. A termék CE jelöléssel rendelkezik, a DIN 58647-7 ABEKP15 osztály szabványi követelményeinek való megfelelést a németországi Institut für Arbeitsschutz der Deutschen Gesetzlichen Unfallversicherung (IFA) bejelentett szervezet tanúsította.

  Csomagolás:

  Egyedi csomagolás: fényvédő, zárt, hegesztett alumínium tasak, kartondobozban elhelyezve. Gyűjtőcsomagolás: 20 db kis kartondoboz.


 • Tűzvédelmi menekülőkámzsa

 • Kámzsával rendelkező légzésvédelmi eszköz, rövid idejű - maximum 15 perces - alkalmazásra, tűz keletkezése esetén való önmentésre. A tűzvédelmi menekülőkámzsa védelmet nyújt tűz következtében levegőbe kerülő részecskék, szén-monoxid vagy más toxikus gázok ellen. Vállhevederes hordtáskában készenlétben hordható, a szűrő a használó által nem cserélhető. Eszközosztály: „M“

  Szabványok:

  A tűzvédelmi menekülőkámzsa megfelel az EN 403:2004szabvány követelményeinek.

  Csomagolás:

  Fényvédő, zárt, hegesztett alumínium tasak, merevfalú hordtáskában elhelyezve, amely homlokfalának belső oldalán van elhelyezve a használati útmutató.