A jármű Divízió tevékenysége magába foglalja új eszközök kifejlesztését, gyártását, második lépcsős járműgyártást, valamint meglévő eszközök átalakítását, modernizációját, illetve a cég saját, valamint képviselt termékei járműbe történő integrációjának támogatását. A termék palettán megtalálhatóak a saját fejlesztésű könnyű páncélvédettségű járműcsalád különböző változatai, különleges rendeltetésű egyéb járművek, saját tervezésű, tanúsított utánfutók.
A járművek fejlesztése, gyártása, illetve a modernizációs, átalakítási feladatok végrehajtásakor mindig fő szempont a megrendelő igényeinek teljes körű kielégítése, az innovatív anyagok, megoldások, illetve gazdaságos eljárások alkalmazása.
A divízió munkáját jól képzett fiatal gépész- és villamosmérnöki gárda támogatja, akik számítógépes szimuláción keresztül a gyártási dokumentációk elkészítésén túlmenően segítséget nyújtanak az előzetes látványképek, tervek elkészítésében, illetve elvégzik a megvalósítási tanulmányhoz szükséges előzetes méretezési feladatokat.
A divízió mottója a rugalmas, egyedi igényeket is kielégítő magas minőségű feladat végrehajtás.

Cégünk a jármű gyártás és fejlesztés területén széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik az alábbi területeken:
• belső tér részegységek átépítése, tervezése és gyártása
• komplett felépítmények vagy belső tér kialakítások tervezése és gyártása
• rendszer integráció
• különleges utánfutók, járművek, felépítmények tervezése és gyártása
A divízió főbb termékcsoportjai:

Könnyű páncélvédettségű járművek
Vállalatunk több tíz évre visszamenő tapasztalatokkal rendelkezik speciális rendeltetésű járművek átalakításában, illetve egyedi képességek meglévő járművekbe történő integrálásában. Ennek a tevékenységnek folytatásaként 2010-ben, az azóta már 2015-ben a cégbe olvadt Respirátor Zrt-vel együttműködésben cégünk továbblépett, és „könnyű páncélvédelemmel rendelkező vegyi-sugár felderítő jármű” projekt keretében már magát az alapjármű kifejlesztését és gyártását is végrehajtotta. Ez volt az RDO típusú, Komondor elnevezésű járműcsalád első tagja, ami az RDO 3221 ABV felderítő jármű elnevezést kapta. Az itt elért sikerek és megszerzett tapasztalatok talaján későbbiekben újabb változatok készültek el, a 4x4 kerékképletű könnyű páncélvédettségű egészségügyi kimenekítő jármű (RDO-3921 AMB) és a 6x6 kerékképletű könnyű páncélvédettséggel rendelkező félplatós kialakítású jármű mentő-vontató kivitel (RDO-3932 REC), valamint elkészült a család legkisebb, már városi környezetben karhatalmi, vagy felderítői feladatokra is alkalmazható változata is (RDO-3121). A divízió és támogató részlegek képességeket jól tükrözi, hogy egyedi felhasználói igények alapján időközben az RDO-3221 sugárvédett beavatkozó változata is elkészült.
A fejlesztések során az egyik fő célkitűzés volt egy olyan jármű család kifejlesztése, ami képes egyedi igényeket is kielégíteni, valamint többcélú alkalmazási lehetőségeket is biztosít. Ezt példázzák a már meglévő variánsok is. A sebesültszállító rövid időn belül átalakítható például csapatszállítóvá, vezetési ponttá, vagy bármilyen zártfelépítményt igénylő eszköznek, a kategóriájában egyedülálló megoldásként a jármű mentő-vontató felépítmény helyett bármilyen funkcionális cserefelépítmény felszerelhető a 6x6-os félplatós hordozójárműre. Legújabb fejlesztésünk az egyedi igényeket kielégítő cserefelépítményes többcélú, duplafülkés RDO 4336 MPV változat, ami a katasztrófavédelmi szervezetek beavatkozó járműveként alkalmas nehézterepi feladatok végrehajtására, legyen az tűzoltás, műszaki mentés, vagy akár téli viszonyok közötti járhatóság biztosítása.
A fenti példák bizonyítják, hogy a járművek kialakítása széles körben, a mérnöki lehetőségeken belül, egyedi igényeknek megfelelően változtatható. Többek között eltérhet a páncélvédettség szintje az éppen csak alapvédettséget biztosító kialakítástól egészen nagy kaliberű fegyverek elleni védettségig (alapjárműnél 2 szintű ballisztikai védettség és 2a/2b szintű akna elleni védettség a STANAG 4569 szerint besorolva), változhat az erőátviteli egységek paramétere, kialakítása, eltérhetnek a főbb geometriai méretek, és természetesen a felszereltség szintje is egyedire szabható.
Cégünk nyitott bármilyen egyedi kérésnek megfelelő változat megtervezésére, megépítésére.

Különleges Járművek
A Divízió egyik kiemelkedő tevékenysége évek óta az egyedi igényeket kielégítő speciális feladatok végzésére alkalmas (mobil labor, beavatkozó jármű, vezetési pont, kommunikációs állomás, mentesítő jármű, …) járművek gyártása, meglévő eszközök modernizációja, átalakítása. Ezen folyamatok kiterjednek a hordozójármű kiválasztására, a megrendelői igényeket kielégítő elrendezés, kialakítás megtervezésére, a tervek szerinti másodiklépcsős, vagy felépítményezési munkák elvégzésére, tanúsítások, vizsgálatok végrehajtására, ügyintézésére, illetve igény szerinti forgalomba helyezésre, okmányolására.
A megrendelőkkel történő folyamatos konzultáció keretén belül mindig hangsúlyt helyeztünk, illetve helyezünk a megfogalmazott igények maximális kielégítésére, innovatív, gazdaságos megoldások alkalmazására. Készek vagyunk bármilyen saját, vagy a vevő által kért rendszer integrációjához szükséges tervezői, kivitelezői munkák elvégzésére.

Utánfutók
Vállalatunk vállalja egyedi igényeket kielégítő, speciális feladatok végzésére alkalmas utánfutók tervezését, gyártását, forgalomba helyezését, meglévő eszközök átalakítását, modernizációját. A kialakítás lehet egy, vagy kéttengelyes, polgári, vagy állítható katonai vonószerkezetes, fékezett, vagy féknélküli, zárt, ponyvás vagy nyitott kivitel. Készítünk autonóm üzemre képes saját áramforrással ellátott változatot, vagy külső energiaellátásról üzemelőt is. Az utánfutó kialakítása a megrendelő igényeitől függően szinte bármilyen lehet. Számos saját tervezésű, nemzetközi típus tanúsítással rendelkező kialakítással rendelkezünk.
Saját fejlesztésű termékek gyártásán túlmenően profilunkba tartozik meglévő, elavult utánfutókra szerelt rendszerek átépítése, modernizációja is.